ЕС да промени подхода си при разглеждането на молбите за убежище,

...
ЕС да промени подхода си при разглеждането на молбите за убежище,
Коментари Харесай

Берлин настоява бежанците да искат убежище по външните граници на ЕС

ЕС да промени метода си при разглеждането на молбите за леговище, подавани от бежанците, настоя немският вътрешен министър Хорст Зеехофер в Мюнхен по време на среща с сътрудници от  Франция, Италия, Испания, Англия и Полша. На срещата бяха поканени представители на Европейски Съюз и на Съединени американски щати. Според Берлин първата оценка на претендентите за статут трябва да се прави още на външните граници на Европейски Съюз, а в случай че не бъдат утвърдени, оттам да бъдат връщани в родните им страни. Трябва да осъзнаем, че Дъблинският регламент се провали, безапелационен бе Зеехофер във връзка с в този момент настоящите правила в Европейски Съюз. Те предвиждат първата страна - членка на Европейски Съюз, в която кандидатстващият за леговище е влезнал, да преглежда молбата му. " Повечето от присъстващите на срещата в Мюнхен министри подкрепят Зеехофер ", съобщи европейският комисар по миграцията Димитрис Аврамопулос.

Предложението на немския вътрешен министър Хорст Зеехофер планува единствено претендентите за леговище с действителни възможности да получат право на протекция и да бъдат разпределяни измежду страни от Европейски Съюз, които са декларирали предпочитание да одобряват бежанци. След това тяхната молба ще бъде обсъждана в съответната държави. Ако обаче първичната оценка по външните граници на Европейски Съюз е негативна, то Европейската организация за гранична защита " Фронтекс " би трябвало да върне кандидата в родната му страна. Дъблинският правилник " не работи от доста време и по тази причина не може да бъде основа за бъдещата политика на Европейски Съюз в областта на убежището ", подчерта Зеехофер.

КАРЕ 1 - НОВ ОПИТ

Държавите - членки на Европейски Съюз, от много време се пробват да реформират Дъблинския правилник, само че не реализират прогрес по основни въпроси. Затова ни е нужна нова философия, която стартира от външните граници, счита немският вътрешен министър. Той акцентира, че желае да види съответни законодателни оферти по време на немското председателство на Европейски Съюз, което стартира през втората половина на 2020 година Хорст Зеехофер упорства и за ограничения за укрепване на " Фронтекс ".
 

КАРЕ 2 

10 000 непрекъснати чиновници е планувано да има " Фронтекс " до 2027 година

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР